Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@04:28:24 GMT

میکروبیوم روده، کلید تنظیم خواب طبیعی

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۵۳۵۲

میکروبیوم روده، کلید تنظیم خواب طبیعی

ایران اکونومیست-پژوهشگران ژاپنی در بررسی جدید خود دریافتند که میکروبیوم روده می‌تواند نقش مهمی در تنظیم خواب طبیعی بر عهده داشته باشد.

با فرا رسیدن فصل‌های پاییز و زمستان، بسیاری از افراد به رابطه میان غذا و خواب فکر می‌کنند. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه تسوکوبا" (University of Tsukuba) ژاپن امیدوارند که بتوانند بر واسطه‌های مهمی که در این میان نقش دارند، یعنی میکروب‌های باکتریایی روده تمرکز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی دقیق آنها روی موش‌ها نشان داد که باکتری‌ها تا چه اندازه می‌توانند محیط و محتوای روده را تغییر دهند که در نهایت بر رفتارهایی مانند خواب تأثیر می‌گذارد.

این آزمایش، نسبتاً ساده بود. پژوهشگران به مدت چهار هفته به گروهی از موش‌ها، ترکیبی قوی از آنتی‌بیوتیک‌ها دادند که موجب از بین رفتن میکروارگانیسم‌های روده شد. پژوهشگران سپس، محتوای روده این موش‌ها و موش‌های یک گروه کنترل‌شده را که رژیم یکسانی داشتند، مقایسه کردند. فرآیند هضم، غذا را به تکه‌هایی موسوم به "متابولیت" تجزیه می‌کند. این گروه پژوهشی، تفاوت قابل‌توجهی را میان متابولیت‌ها در بدن موش‌هایی که متابولیت آنها از میکروبیوتا تخلیه شده بود و موش‌های گروه کنترل‌ شده مشاهده کردند.

پروفسور " ماساشی یاناگیساوا"(Masashi Yanagisawa)، سرپرست این پژوهش گفت: ما بیش از ۲۰۰ مورد تفاوت متابولیت در موش‌ها پیدا کردیم. در موش‌های بدون میکروبیوتا، حدود ۶۰ متابولیت طبیعی وجود نداشت و بقیه نیز از نظر مقدار آن تفاوت داشتند که برخی کمتر و برخی بیشتر از موش‌های گروه کنترل‌شده بود.

پژوهشگران سپس تصمیم گرفتند تا مشخص کنند که این متابولیت‌ها معمولا چه کاری انجام می‌دهند. آنها با استفاده از تجزیه و تحلیل غنی‌سازی متابولوم دریافتند که مسیرهای بیولوژیکی که بیشتر تحت تأثیر درمان آنتی‌بیوتیکی قرار می‌گیرند، آن دسته از مسیرهایی هستند که در ساخت پیام‌رسان‌های عصبی نقش دارند. پیام‌رسان‌های عصبی، مولکول‌هایی هستند که سلول‌های مغز برای برقراری ارتباط با یکدیگر از آنها استفاده می‌کنند.

پژوهشگران با بررسی نوار مغزی موش‌ها، نحوه خواب آنها را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که "خواب همراه با حرکات سریع چشم"(REM) و "خواب بدون حرکت سریع چشم"(non-REM) هنگام شب و زمانی که موش‌ها باید فعال باشند، در موش‌های بدون میکروبیوتا در مقایسه با موش‌های کنترل‌شده، بیشتر است. همچنین هنگام روز و زمانی که موش‌ها باید بیشتر بخوابند، خواب بدون حرکت سریع چشم، کمتر است.

میزان خواب همراه با حرکات سریع چشم هم طی روز و هم هنگام شب بیشتر بود؛ در حالی که میزان خواب بدون حرکت سریع چشم فقط طی روز بیشتر بود. می‌توان گفت که جابجایی میان مراحل خواب و بیداری، در موش‌هایی که میکروبیوتای روده آنها تخلیه شده است، بیش از گروه کنترل‌شده صورت می‌گیرد.

حدس پروفسور یاناگیساوا این است که کمبود سروتونین می‌تواند عامل بروز ناهنجاری‌ در خواب باشد. با وجود این، مکانیسم دقیق آن باید مورد بررسی قرار بگیرد.

وی در این باره گفت: ما دریافتیم که تخلیه میکروب، به از بین رفتن سروتونین در روده منجر می‌شود و می‌دانیم که سطح سروتونین در مغز می‌تواند چرخه‌های خواب و بیداری را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، تغییر میکروب‌ها در روده به واسطه تغییر رژیم غذایی، می‌تواند به کسانی که مشکل خواب دارند کمک کند.

این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گروه کنترل کنترل شده موش ها سریع چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

متخصصان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار ۲۰۰۰ نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.

زمان‌بندی و تفکیک ایده‌آل تقریباً به این شکل بود که هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

به گزارش ایندیپندنت، گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند.

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

متخصصان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!